Κατάστημα με είδη δώρων

Μια πολύμηνη προσπάθεια του ΚοιΣΠΕ Ηρακλειου «Μίτος» αποδίδει καρπούς!
Το κατάστημα με είδη δώρων λειτουργεί στο χώρο του ΠΑΓΝΗ απέναντι απο το κυλικείο και έχει παραχωρηθεί από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Στεγάζεται σε χώρο περίπου 20 τ.μ. και λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00-13.30 και 17.00-20.00 εκτός Κυριακής.
Στο κατάστημα πωλούνται είδη δώρων, καλλυντικά, προϊοντα ομορφιάς και περιποίησης σώματος και προσώπου, παιχνίδια, διακοσμητικά είδη και διάφορα χρηστικά προϊόντα για τους ασθενείς και τους επισκέπτες του νοσοκομείου.
Στο κατάστημα του ΚοιΣΠΕ Ηρακλείου εργάζονται δύο άτομα.

Σκοποί

Η δημιουργία και λειτουργία καταστήματος με είδη δώρων στο ΠΑΓΝΗ έχει ως σκοπό:
– Την επαγγελματική επανένταξη ενός αριθμού λειτουργικών ασθενών
– Την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων από τους χρήστες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
– Τη δημιουργία αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
– Την κοινωνική ενδωμάτωση των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μέσω της διεύρυνσης του κοινωνικού τους περίγυρου και της συμμετοχής τους στα κοινά.

Άμεσα και Έμμεσα Επωφελούμενοι

Άμεσα επωφελούμενοι είναι οι ίδιοι οι χρήστες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθώς αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες και ανεξαρτητοποιούνται οικονομικά, ενώ ταυτόχρον, αναπτύσσουν και διευρύνουν τον κοινωνικό τους περίγυρο. Επίσης, άμεσα επωφελούνται και οι ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου καθώς το κατάστημα καλύπτει μέρος των αναγκών τους.

Έμμεσα επωφελούμενοι είναι οι οικογένειες των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης), αφού μπορούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τη γνώση από της λειτουργίας της εν λόγω δομής για την ανάπτυξη και άλλων παρόμοιων σε όλη την Κρήτη.